Előfizetői tartalom

Furcsa mozgások a piacon - hogyan maradhatott erős a forint?

Négy hónapos mélypontra csökkent a globális kockázatvállalási hajlandóság, emellett egy hónapos csúcsra emelkedett a fejlett részvénypiacokon az árfolyamok jövőbeli alakulásával kapcsolatos bizonytalanság, a forint mégis hetek óta erős szinten ragadt az euróval szemben. Korábban az említett mutatók ilyen mozgásai a forint/euró árfolyamban is éreztették hatásukat (forintgyengülés). Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mi állhat a magyar fizetőeszköz meglepőnek is mondható stabilitása, ereje mögött, illetve ilyen háttérfolyamatok mellett mire számíthatunk?

Nem is a feltörekvő piaci megítélés romlott?. Amint arra korábban számos alkalommal felhívtuk a figyelmet, viszonylag szoros együttmozgás figyelhető meg a globális kockázatvállalási hajlandóság mérőszámának tekintett EMBI+ spread és a forint/euró árfolyam mozgása között. Amennyiben az amerikai államkötvények feletti elvárt hozamfelár (a spread) emelkedik a feltörekvő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés