Előfizetői tartalom

Még több pénzt adnak a jegybankok! - Kitörő lelkesedés (3.)

Portfolio
Látva az elhúzódó feszültséget a világ pénzpiacain, összehangolt lépéssorozatot jelentett ma be 15 órakor a Federal Reserve (Fed), a Bank of England (BoE), a Bank of Canada, az Európai Központi Bank (EKB) és a Svájci Nemzeti Bank (SNB). A bejelentést széleskörű találgatások előzték meg, amelyek a tegnap esti Fed-kamatdöntést követő csalódottságból fakadtak. A bejelentés a világ pénzügyi piacait alaposan felforgatta: a Dow Jones Futures pillanatok alatt mintegy 120 pontot ugrott, míg a frankfurti DAX index több 80 pontos pluszba lendült a bejelentéskor mindössze még néhány pontot kitevő emelkedésből.

Kapcsolódó cikkünk2007.12.12 13:28 Még ma ismét lép a Fed?A két lépés egyike, hogy a Fed a hitelintézetek széles köre számára likviditásfokozó célú aukciókat hirdet (TAF, további részleteket lásd a cikk végén), amelynek keretében az értékpapírok széles körét fogja elfogadni fedezetként. A különböző futamidőre értékpapírfedezet mellett rendszeresen nyújtott...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái