Előfizetői tartalom

ÁKK 2008-as finanszírozási terv: zuhanó nettó forint, emelkedő nettó devizakibocsátás várható

Portfolio
"Mind bruttó, mind nettó értelemben jelentősen csökken az államháztartás finanszírozási igénye jövőre idénhez képest" - jelentette ki az Államadósság Kezelő Központ 2008-as finanszírozási tervének részletei kapcsán tartott mai sajtótájékoztatón Borbély László, az intézmény általános vezérigazgató-helyettese. Szavai szerint "adósságkezelési szempontból kedvező folyamatok történtek 2007-ben, mindannak ellenére, ami a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon bekövetkezett". A legfontosabb adatokat a cikk közepén táblázatban foglaltuk össze.

A devizaalapú kibocsátásról Borbély jelzése szerint a piacról "felvett" devizaalapú kibocsátás kb. 2 milliárd euró lesz az idei 1.2 milliárd euró után. (A bruttó devizaalapú kibocsátást összességében az idei 353 milliárd forint után 552 milliárd forintra tervezik. Utóbbi összegen belül a tényleges piaci alapú kibocsátás attól függ, hogy az Európai Beruházási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés