Előfizetői tartalom

Gyengélkedő forint, éledező dollár Trichet szavai mellett is

Portfolio
Továbbra is a 255-ös, lélektanilag fontos árfolyamszint közvetlen közelében mozog a forint/euro kurzus, amely visszatükrözi a múlt pénteki amerikai munkaerőpiaci adatok miatt ismét bizonytalanabbá vált nemzetközi befektetői hangulatot. A dollár emellett azonban érdemben erősödni tudott az euróval szemben. Ez azonban inkább a korábbi dolláreladási tranzakciók zárásával, mint a zöldhasú kilátásaival kapcsolatos fokozódó optimizmussal függhet össze.

eurhufcomp A 254.60-255 körüli tartományban, viszonylag stabilan mozog a forint/euro árfolyam a bankközi piacon. A nemzetközi hangulati ingadozás számos feltörekvő piacon meglepően csekély mértékű volt múlt pénteken, amely összefügghet azzal, hogy az amerikai recessziós félelmek miatt várhatóan még alacsonyabb Fed kamatláb fokozza számos feltörekvő piac (elsősorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés