Előfizetői tartalom

Jelentős forintgyengülés jöhet - Óvatosan a török eszközökkel! (Danske Bank)

Portfolio
Néhány feltörekvő európai deviza a gyengülési hulláma során elérte saját célárfolyamunkat, és mivel nincs okunk optimistábbá válni, így további árfolyamgyengülést előre vetítő szinteket fogalmaztunk meg - írja mai piaci jegyzetében a Danske Bank elemzői csapata. Ők elsősorban a török líra, a dél-afrikai rand, a magyar forint és a román lej kilátásait illetően pesszimisták, de fokozott óvatosságra hívják fel a figyelmet a brazil reál kapcsán is. A koppenhágai elemzők arra számítanak, hogy a jelenleg 261 körül mozgó forint 3 hónap múlva 280-ig, hat és 12 hónapos időtávon belül 285-ig gyengülhet az euróval szemben (7%-os, illetve 8.5%-os várt esés).

A Danske elemzőinek meglátása szerint elsősorban azokat a devizákat érintheti kedvezőtlenül a globális kockázatvállalási hajlandóság csökkenése, amely országok külső finanszírozásra való rászorultsága nagymértékű. Ez kiemelten érinti a török eszközöket, ráadásul Törökországban a belpolitikai feszültség növekedésének újabb hulláma bontakozott ki - emlékeztetnek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái