Előfizetői tartalom

Intenzív hozamemelkedés az 5 éves kötvényaukción

Portfolio
Bár a vételi érdeklődés kedvezőnek volt mondható, az aukciós átlaghozam mégis intenzíven, 11 bázisponttal emelkedett a tegnapi másodpiaci referencia-hozamhoz képest. Az Államadósság Kezelő Központ mára az 5 éves futamidejű (2012/C jelű) kötvényaukciót hirdette meg 50 milliárd forintos felkínált mennyiségben, amelyre összesen 118.9 milliárd forintos vételi ajánlat érkezett. A kibocsátó az élénk befektetői érdeklődés mellett is csak az eredetileg meghirdetett mennyiséget fogadta el, így a lefedettség közel 2.4-szeres, míg az aukciós átlaghozam 8.93%-os lett.

A mai aukciós átlaghozam 11 bázisponttal haladja meg a tegnapi 5 éves másodpiaci referenciahozamot, és csupán 1 bázisponttal alacsonyabb, mint a hat héttel ezelőtti, azaz az április eleji állampapírpiaci turbulencia idején kialakult magas hozamszint volt. A mai aukción az elfogadott ajánlatok hozama 8.90% és 8.95% között szóródott.A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés