Előfizetői tartalom

Bőséges kereslet a 6 hónapos DKJ-aukción

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által mára meghirdetett 6 hónapos diszkontkincstárjegy-aukción (D081119) az értékesítésre meghirdetett 25 milliárdnyi értékpapírra összesen 109.7 milliárd forintnyi ajánlat érkezett. A kibocsátó az erős vételi érdeklődés mellett csak a tervezett mennyiséget fogadta el. A lefedettség 4.38-szoros, míg az aukciós átlaghozam 8.77 százalékos lett.

A mai aukciós átlaghozam a tegnapi 6 hónapos másodpiaci referenciahozamnál 4, míg a két héttel ezelőtti 6 hónapos DKJ-aukciós átlaghozamnál 30 bázisponttal magasabb . A mai aukción az elfogadott ajánlatok hozama igen szűk sávban 8.73% és 8.79% között szóródott.A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés