Előfizetői tartalom

Újabb hozamemelkedés a 10 éves kötvények aukcióján

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) által mára kitűzött 10 éves (2019/A) kötvénykibocsátásokon az értékesítésre meghirdetett 40 milliárd forintos mennyiségre összesen 91 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. A kibocsátó a visszafogott - bár a legutóbbi aukción tapasztaltnál erősebb - vételi érdeklődés mellett az eredetileg meghirdetett mennyiséget fogadta el. A lefedettség 2.27-szeres, az aukciós átlag hozam pedig 8.43 százalékos lett.

Az aukciós átlaghozam a tegnapi 10 éves másodpiaci referenciahozamnál 8, míg a legutóbbi 10 éves aukciós kibocsátás átlaghozamánál 43 bázisponttal magasabb. A mai aukción az elfogadott ajánlatok hozama 8.36% és 8.45% között szóródott.A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés