FONTOS Bejelentették: jön az új kínai vasúti beruházás
 
Előfizetői tartalom

Lesz-e még idén devizakötvény-kibocsátás Magyarországon?

Portfolio
Gyenge és az is maradhat a magyar kötvénypiac vételi oldala a következő időszakban, ami hozzájárul a tartósan magas szinten maradó állampapírhozamokhoz - világított rá a Portfolio.hu-n ma megjelent elemzésében Jobbágy Sándor, a CIB Bank elemzője. A részben strukturális okok miatti magyar állampapírpiaci turbulenciára megoldási irány lehet a kibocsátási szerkezet módosítása (a forintpiaci kibocsátásokon belül a diszkontkincstárjegyek felé eltolni a forrásbevonást), illetve a devizaalapú kibocsátások folytatása a forintpiaci kínálat mérséklése érdekében - mondta el még pénteken, a komoly hozamemelkedés kapcsán Földi Balázs, a Commerzbank budapesti Treasury igazgatója. A mai igen gyenge 6 hónapos diszkontkincstárjegy-aukciós vételi érdeklődés apropóján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgató-helyettesét kérdeztük a devizakibocsátási témáról.

Kapcsolódó cikkünk2008.06.11 12:25Megéri legalább egy évre magyar államkötvény vételben gondolkodni (CIB)2008.06.06 16:15Pénteki forintzuhanás - minden összejött (4.)Az ÁKK idei évi kibocsátási tervével kapcsolatban két dolgot érdemes külön kiemelni: 1.) A strukturális problémák, a gyenge másodpiaci vételi oldal láttán már márciusban módosította a finanszírozási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés