Előfizetői tartalom

Megéri legalább egy évre magyar államkötvény vételben gondolkodni (CIB)

Portfolio
Bár a június elején bekövetkezett jelentős magyar állampapírhozam-emelkedésben - ahogy a forint gyengülésében is - a nemzetközi tényezők hatása volt meghatározó, a hozamok alakulása elszakadt a forintárfolyamtól - állapítja meg tegnapi állampapírpiaci elemzésében Jobbágy Sándor, a CIB Bank szakértője. A szenior elemző felhívja a figyelmet arra, hogy a már huzamosabb ideje illikvid kereskedésben a június eleji hozamemelkedés érzékelhető forgalombővüléssel párosult; piaci információk szerint elsősorban hazai befektetők eladásai révén. Jobbágy a közép- és hosszabb távú inflációs- és kamatvárakozásai alapján úgy látja, hogy a jelenlegi 2 év feletti hozamszintek 1 éves, illetve hosszabb távú befektetési horizontot tekintve már kedvező vételi lehetőséget kínálnak.

A 2008. márciusi illetve április eleji állampapírpiaci likviditási zavarokat követő több mint két hónap során mind a rövid oldal hozamszintje, mind a hosszabb futamidők az idei csúcsokhoz képest mintegy 50 bázisponttal alacsonyabb szinten stabilizálódtak, de még mindig több mint 1 százalékponttal meghaladták az év elejét jellemző 7.00-7.50%-os szinteket.Ezt követően június...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés