Előfizetői tartalom

Vége a drámának? - Vegyük a magyar államkötvényeket! (JPMorgan)

Portfolio
Véget érhetett a magyar magánnyugíjpénztárak kényszerű hazai államkötvény-eladási periódusa, és más tényezők is a piaci helyzet javulását jelzik, ezért közvetlen magyar államkötvény-vételeket javasol ügyfeleinek a JPMorgan befektetési bank londoni stratégája. Michael Trounce szerint "különösen jól teljesíthetnek" régiós viszonylatban a következő időszakban a magyar államkötvények egyrészt a magyar magánnyugdíjpénztárak, másrészt a külföldi befektetők megváltozó viselkedése miatt.

Mint ismert, idén február végétől, a vételi oldal drámai megcsappanása miatt komoly hozamemelkedés következett be az állampapírpiacon, részben a nemzetközi piaci körülmények, részben a hazai strukturális okok miatt. Utóbbiak között előkelő helyen szerepelt a magánnyugdíjpénztári portfoliók törvényi kötelezettség miatti átsúlyozása az államkötvények felől a részvények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés