Előfizetői tartalom

Közel négyéves csúcson az aukciós átlaghozam!

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által mára kitűzött 3 hónapos (D090121) diszkontkincstárjegy-aukción az értékesítésre meghirdetett 45 milliárd forintnyi mennyiségre összesen csak 48.5 milliárd forint összegben érkezett ajánlat. Az igen gyenge vételi érdeklődésre való tekintettel az ÁKK az eredetileg meghirdetettnél 10 milliárddal kisebb mennyiséget fogadott el. A lefedettség 1.06-szoros, az aukciós átlaghozam pedig 9.98 százalékos lett. A 3 hónapos DKJ-k aukciós átlaghozama legutóbb 2004 novemberében volt ilyen magas.

A mai aukciós átlaghozam a tegnapi 3 hónapos másodpiaci referenciahozamnál 23, a múlt heti kibocsátás átlaghozamánál pedig 89 bázisponttal magasabb. A mai aukció során az elfogadott ajánlatok hozama iegn széles sávban, 9.60 és 10.20 százalék között szóródott.Az ÁKK legközelebb csütörtökön tart aukciót, akkor 12 hónapos DKJ-kat kínál eladásra.A jelen írás nem minősül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés