Előfizetői tartalom

Újból sorban álltak a vevők a kincstárjegyekért

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által mára kitűzött 3 hónapos (D090211) diszkontkincstárjegy-aukción az értékesítésre meghirdetett 30 milliárd forintnyi mennyiségre összesen 101.8 milliárd forint összegben érkezett ajánlat. Az elmúlt hetekben tapasztalthoz képest erős vételi érdeklődés mellett az ÁKK az eredetileg meghirdetett mennyiséget fogadta el. A lefedettség 3.39-szeres, az aukciós átlaghozam pedig 12.5 százalékos lett.

A mai aukciós átlaghozam a tegnapi 3 hónapos másodpiaci referenciahozamnál (amely már tegnap is 27 bp-tal emelkedett, igaz a D090408-as papírra vonatkozik) 61 bázisponttal magasabb, míg a múlt heti kibocsátás átlaghozamától éppen ennyivel marad el. A mai aukció során az elfogadott ajánlatok hozama 12 és 12.5 százalék között szóródott.A jelen írás nem minősül befektetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés