Előfizetői tartalom

Jelentős hozamesés a mai aukción

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által mára kitűzött 3 hónapos (D090325) diszkontkincstárjegy-aukción az értékesítésre meghirdetett 40 milliárd forintnyi mennyiségre 73.4 milliárd forint összegben érkezett ajánlat. A visszafogott vételi érdeklődés mellett az ÁKK az eredetileg meghirdetett mennyiséget fogadta el. A lefedettség 1.8-szoros, az aukciós átlaghozam pedig 8.87 százalékos lett. Az aukciós átlaghozam legutóbb szeptemberben volt ilyen alacsony.

Bár a mai aukciós átlaghozam a tegnapi 3 hónapos másodpiaci referenciahozamnál (bár ez a D090408-as jelű papírra vonatkozott) 6 bázisponttal magasabb, a múlt heti kibocsátás átlaghozamánál 57 bázisponttal alacsonyabb. A mai aukció során az elfogadott ajánlatok hozama széles sávban, 8.75 és 9.10 százalék között szóródott.A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés