Előfizetői tartalom

Kéthavi csúcsra ugrott a forint! - Miért?

Portfolio
A ma reggeli stabil nyitást követően intenzív forinterősödés bontakozott ki az euróval és a svájci frankkal szemben, míg a dollárral szemben enyhe izmosodásról beszélhetünk. A forint az euróhoz képest nézett árfolyama előbb megközelítette a múlt csütörtök este kialakult másfél hónapos csúcsot, majd túl is haladt rajta.

12:20 Enyhe korrekció látszik a régiós devizáknál az elmúlt percekben. Az EUR/HUF kurzus 292-ről 294-ig ugrott. Ettől eltekintve a cseh korona, a lengyel zloty, a román lej és a magyar forint 2-3 havi csúcsokon mozog jelenleg az euróval szemben, amint azt az alábbi ábra is mutatja. Amennyiben a fizetőeszközök árfolyamát tavaly július 1-től vizsgáljuk (a Lehman-csőd előtti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés