Előfizetői tartalom

Eddig kedvező volt a csillagok állása a magyar állampapírpiacon

Portfolio
Az elmúlt napokban kritikus szintek közelébe kerültek a fejlett piaci állampapírhozamok, ami elsősorban a globális gazdasági kilátások megítélésében végbement változásoknak köszönhető. Ebben a helyzetben bizonytalanná vált az eddig kiváló formában lévő feltörekvő és ezen belül Magyarország kötvénypiacának jövője. Bár az elmúlt hetekben a magyar állampapírok leszakadtak a többi feltörekvő piacról (a belföldi fejlemények következtében), a hozamok meglepő stabilitást mutattak fel. A kérdés ezek után már "csak" az, hogy egy esetlegesen negatívra váltó nemzetközi befektetői hangulatban érkeznek-e kellemetlen magyar meglepetések ősszel, amelyek csak tovább növelik a hazai piaci leszakadását. Egy biztos: szeptembertől sokkal rázósabb időszakra kell felkészülnünk.

Mi folyik a nagyvilágban?. Az elmúlt hetekben látványos folyamatok bontakoztak ki a fejlett országok állampapírpiacain. A 10 éves amerikai államkötvény hozama tavaly április óta a legalacsonyabb szintjén forog, eközben a 10 éves német állampapírhozam történelmi mélypontján járt a hét elején.A befektetők tehát egyértelműen a biztonságos menedék szerepét betöltő fejlett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés