Deviza

Vészjósló hangok a gurutól!

Portfolio
A befektetők maradjanak távol a 10 és 30 éves amerikai államkötvényektől - figyelmeztetett a neves befektető, Marc Faber a CNBC gazdasági hírcsatorna műsorában. A The Gloom, Boom and Doom tőzsdei hírleveleket jegyző szakértő egyúttal úgy véli, hogy a közeljövőben növekedni fog az inflációs nyomás.
Marc Faber azt javasolja a befektetőknek, hogy ne vegyenek hosszú lejáratú amerikai állampapírokat. A legendás befektető mindezt azok után mondta a CNBC műsorában, hogy az amerikai pénzügyminisztérium közölte: egy éve nem látott mélységbe süllyedt Kína amerikai állampapír-állománya.

Az amerikai pénzügyminisztérium hétfőn tette közzé, hogy júniusban sorozatban már második hónapban csökkent Kína amerikai állampapír-állománya, ezúttal 24 milliárd dollárral. Az amerikai állampapírok tulajdonosi szerkezetének alakulását kiemelt figyelem övezi a piacokon, hiszen az Egyesült Államok soha nem látott költségvetési hiányt produkál, ami hatalmas finanszírozási igényt jelent.A befektetési guru szerint az amerikai kötvényhozamok rendkívüli mélységekbe süllyedtek és nem nyúlna a 10 valamint a 30 éves amerikai kötvényekhez. A CNBC írása emlékeztet arra, hogy a 10 és 30 éves államkötvények hozama 16 hónapja nem látott alacsony szinteken jár, a 10 éves kötvény hozama a 2.6%-os szint körül áll.

Vészjósló hangok a gurutól!
Marc Faber a gazdasági hírcsatornának nyilatkozva ajánlása kapcsán kiemelte, hogy az infláció emelkedni fog, mivel az élelmiszerárak emelkedése növeli az inflációs nyomást.

A másik ok, amiért nem ajánlja vételre az amerikai kötvényeket, a dollár jövőbeli gyengülése. Gyengülni fog az amerikai dollár, ez ugyanis az amerikai kormány érdeke is, hogy mérsékelje a gazdaság visszaesését. A probléma a következő: ilyen környezetben mégis hová lehet befektetni? - tette fel a kérdést Faber, aki emlékeztetett arra is, hogy az euró is szenved eközben. Megítélése szerint ebben a helyzetben jó befektetésnek tűnik az arany vásárlása. Ezt már sokkal korábban meg kellett volna tegyék - magyarázta a szakértő.

Vészjósló hangok a gurutól!

Faber az egyéb befektetéseivel kapcsolatban megjegyezte: nem vagyok oda a kínai vállalatokért. Inkább olyan cégek papírjait preferálja, amelyek üzleti tevékenységet folytatnak Kínával vagy azokat devizákat ajánlja, amelyek profitálhatnak a most már második legnagyobb gazdaság növekedéséből.
shutterstock_1077065507
donaldtrumpgolf
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500
Brexit Boris Johnson ketto level Donald Tusk
GettyImages-1135670779
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
500 forint ötszázas bankjegy