Előfizetői tartalom

Hullámvasúton a forint, ugrottak a hozamok - merre tovább?

Portfolio
Bár intenzív volt a vételi érdeklődés a mai államkötvény aukciókon, de a kialakult hozamszintek a befektetők értékítéletét jól jelzik a bizonytalan nemzetközi befektetői környezetben, illetve a homályos magyar gazdaságpolitikai kilátások kapcsán. A megugró aukciós hozamszintekhez képest is további mintegy 10-20 bázispontos hozamemelkedés volt az állampapírok másodpiacán a délutáni órákban. A jelek szerint a külföldi befektetők nagy része továbbra is bízik a magyar állampapírpiac kedvező kilátásaiban, hiszen a hosszabb kötvények iránt nő az érdeklődés az aukciókon és a másodpiacon is. Vannak azonban bizonytalanságot jelző fejlemények is: sokan az átmeneti parkolónak tartott MNB-kötvényekben tartják a pénzt, tisztább piaci viszonyokra várva, illetve a forintárfolyam várakozások gyengülés irányába való ferdeség mutatója újra emelkedést mutatott. Egy devizapiaci szakértő a Portfolio.hu-nak azt hangsúlyozta: nem valószínű, hogy a 290-292 feletti szintre jutna az euró árfolyama, csak akkor, ha az önkormányzati választások után sem tenne nyugtató jelzéseket a kormány.

A délelőtti órákban még emelkedtek a fejlett részvénypiacok, a dollár pedig gyengülőben volt az euróval szemben, így nem véletlen, hogy a forint reggel erősödéssel indított és a nap legnagyobb részében tartani is tudta erejét az euróval szemben a 283-283,5 körüli szinten.Kapcsolódó cikkünk2010.07.26 09:03Ugrással indított a forintDélután, a romló külpiaci hangulat mellet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés