Előfizetői tartalom

Tervnek megfelelő mennyiségben értékesített kincstárjegyeket ma az ÁKK

Portfolio
50 milliárd forint összegben, 5,80 százalékos átlaghozamon adott el ma 12 hónapos diszkontkincstárjegyeket az Államadósság Kezelő Központ. A meghirdetett mennyiségre mérsékelt, de megfelelő mennyiségű ajánlat érkezett, így a teljes meghirdetett összeg erejéig értékesített a kibocsátó, az elfogadott ajánlatok átlaghozama a tegnapi másodpiaci referenciahozamhoz képest 15 bázisponttal magasabb.

A meghirdetett 50 milliárd forintnyi 12 hónapos diszkontkincstárjegyre (D110921) 74 milliárd forint ajánlat érkezett, ami 1,48-szoros túljegyzést jelent, ami kissé elmarad a legutóbbi tíz aukción jellemző lefedettségtől. Az ÁKK a teljes meghirdetett mennyiségig értékesített papírokat, a hozamok 5,71% és 5,85% között szóródtak, az átlaghozam 5,80% lett, ami a két héttel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés