Előfizetői tartalom

Visszafogja év végén a rövid kincstárjegy eladását az ÁKK

Portfolio
Az elmúlt hetekre jellemző 50 milliárd forint után az október-decemberi időszakban csak 40 milliárd forintnyi összegben hirdethet majd meg aukciókat a 3 hónapos diszkontkincstárjegyekből az Államadósság Kezelő Központ - olvasható ki a most megjelent, a következő 3 hónapra vonatkozó finanszírozási tervből. A 12 hónapos papírból, illetve az államkötvényekből összességében egy-egy aukciós napon várhatóan az elmúlt időszakban megszokott mennyiségeket hirdetheti majd meg a kibocsátó. A 2011-re vonatkozó adósságfinanszírozási tervvel tegnapi elemzésünkben foglalkoztunk: 2010.09.15 11:02Hogyan tovább IMF nélkül? - Itt a kormány terve!

Az ÁKK következő három havi finanszírozási terve szerint október-decemberben a 970 milliárd forintnyi diszkontkincstárjegy-lejárattal 820 milliárd forintnyi kibocsátási terv található, azaz 150 milliárd forintos negatív nettó kibocsátásról beszélhetünk. Utóbbi úgy adódik, hogy a 3 hónapos diszkontkincstárjegyekből a 640 milliárd forintnyi lejárattal szemben 520 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés