Előfizetői tartalom

Erős kereslet a magyar államkötvények iránt, többet értékesített az ÁKK

Portfolio
Kielégítő kereslet mutatkozott a mai aukción a 3, 5 és 10 éves magyar államkötvényekre, az 5 éves papírból csaknem háromszoros túljegyzés mellett 15 milliárd helyett 20 milliárd forintnyit értékesített az Államadósság Kezelő Központ. Az aukció átlaghozamai a tegnapi másodpiaci referenciahozamhoz képest kissé emelkedtek, a két héttel ezelőtt tartott aukció hozamaihoz képest viszont 40 bázispontos hozamcsökkenés volt jellemző. A 3 éves papírra 6,78%, az 5 évesre 6,82%, a 10 évesre 6,93%-on alakult az elfogadott ajánlatok átlaghozama. Összesen 55 milliárd forint forrást vont be a kibocsátó.

3 éves kötvényből 20 milliárd forintnyit hirdetett meg mára az ÁKK. A papírra 51,1 milliárd forint ajánlat érkezett, ami több mint 2,5-szeres túljegyzést jelent. A kibocsátó az eredetileg meghirdetett mennyiséget fogadta el. Az elfogadott ajánlatok hozamai 6,8% és 6,76% között mozogtak, azaz igen szűk sávban, az átlaghozam 6,78% lett. A két héttel ezelőtti aukció átlaghozamához...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés