Előfizetői tartalom

Ismét komoly vételi erő jelentkezett a 3 hónapos aukción

Portfolio
A múlt keddinél kissé gyengébb, de az elmúlt hónapokhoz képest még mindig kimagasló vételi erő jelentkezett a ma megtartott 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukción (D110105). Az Államadósság Kezelő Központ által 40 milliárd forintos kerettel meghirdetett aukcióra 162,6 milliárd forintnyi vételi ajánlatot nyújtottak be az elsődleges forgalmazók, amelyből a kibocsátó csak 40 milliárd forintot fogadott el, hiszen év végén már nincs szüksége többlet forrásra az eddig tervezetthez képest.

Az elfogadott ajánlatok hozama 5,27% és 5,37% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 5,34%-os lett. Ez 6 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi másodpiaci referenciahozamnál (igaz az a D110126 jelű papírra vonatkozik), de 9 bázisponttal marad el a múlt keddi szintén 3 hónapos aukció átlaghozamától. A kibocsátó holnap államkötvény csereaukciókat tart: 2012/C és a 2012/B...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés