Előfizetői tartalom

Tartja a kibocsátási tempót év végéhez közeledve az ÁKK

Portfolio
Az idén október-decemberi időszakban az összesen 1005 milliárd forintnyi diszkontkincstárjegy lejárattal szemben 865 milliárd forintnyi 3 és 12 hónapos értékpapírt tervez kibocsátani az Államadósság Kezelő Központ, míg államkötvényekből a 383 milliárd forintnyi lejárattal szemben 379 milliárd forintnyi kibocsátás várható - derül ki az intézmény által ma kiadott finanszírozási tervből. Az adatokból az látszik, hogy a kibocsátó az elmúlt hetekre jellemző forrásbevonási mennyiségekkel kalkulál az év utolsó három hónapja átlagában. Nincs többlet forrásbevonásra szükség, ugyanis a kormány napokban bejelentett intézkedései révén tartanai akarja az idei államháztartási hiánycélt.

Kapcsolódó cikkünk2010.10.15 13:20 Mire kell a kormánynak ez a sok pénz?A 3 hónapos diszkontkincstárjegyekből az októberben, novemberben és decemberben összesen lejáró 675 milliárd forintnyi értékpapírral szemben 565 milliárd forintnyi kibocsátási terv áll, így a naptárban szereplő 13 aukciós nappal kalkulálva átlagosan 43,5 milliárd forintos heti kibocsátási mennyiség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés