Előfizetői tartalom

Magasabb hozammal, de gond nélkül elvitték a magyar kötvényeket (korr.)

Portfolio
A 3 éves államkötvényből a terveknek megfelelően 20 milliárd forintnyit tudott a mai aukción értékesíteni az Államadósság Kezelő Központ, míg az 5 és 10 éves papírokból a tervezett felett 5-5 milliárd forintnyit. A befektetők tehát továbbra is intenzíven keresik a magyar kötvényeket amellett is, hogy a kormány napokban nyilvánosságra hozott államháztartási kiigazító lépései közép- és hosszabb távon nem a fenntarthatóság irányába mutatnak. A bizonytalanságnak azonban "megkérték az árát": a két héttel ezelőtti hasonló futamidejű kibocsátásokhoz képest 15-37 bázispontos hozamugrás következett be az átlaghozamok terén.

Cikkünk eredeti verziójában úgy szerepelt, hogy a 3 éves papírból 25 millirádot hirdetett meg az ÁKK, ez szerepel az aukciós naptárában a címlapján, de a valóságban 20 milliárdos volt a meghirdetett mennyiség, így nem következett be terv alatti értékesítés.Kapcsolódó cikkünk2010.10.19 15:01 Kipipálta Orbán a kötelező feladatot, mégsem tapsolnak a szakértők2010.10.20...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés