Előfizetői tartalom

Óriási kereslet a magyar kötvényekre - 20 milliárddal többet adott el az ÁKK!

Portfolio
Óriási túljegyzés mutatkozott az Államadósság Kezelő Központ ma tartott államkötvény aukcióin, az 5 éves lejáratú kötvényekre benyújtott ajánlati mennyiség, amely ezúttal 6,7-szeres volt példátlan az általunk gyűjtött adatok szerint. A kibocsátó a magas keresletet látva a három papírból összesen 20 milliárd forinttal emelte meg az elfogadott ajánlatok mennyiségét, így a teljes mai értékesítés 45 milliárd forint helyett 65 milliárd forint volt. A hozamok a két héttel ezelőtti aukcióhoz képest 25-30 bázispontot estek.

A 2014/D jelű, 3 éves lejáratú államkötvényből eredetileg 20 milliárd forint értékben hirdetett meg a kibocsátó, amelyre az elsődleges forgalmazók 108,1 milliárd forintnyi ajánlatot nyújtottak be. Ezt látva az ÁKK 30 milliárd forintra emelte az elfogadott mennyiséget. Az elfogadott ajánlatok hozama egyöntetűen 6,68% volt, így az átlaghozam is. A két héttel ezelőtti aukcióhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés