Előfizetői tartalom

Tovább nőtt a diszkontkincstárjegyek iránti igény

Portfolio
Az elmúlt hetekre jellemző tendencia a ma megtartott 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukción is (D110706) folytatódott: azaz tovább nőtt a benyújtott ajánlatok mennyisége. Az Államadósság Kezelő Központ 50 milliárd forintnyi mennyiséget hirdetett meg, de az elsődleges forgalmazók összesen 139,9 milliárd forintnyi vételi ajánlatot nyújtottak be. Ebből a kibocsátó csak a meghirdetett mennyiséget fogadta el.

A közel háromszoros lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 5,90% és 5,97% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 5,95%-os lett. Ez bár 10 bázisponttal magasabb a tegnapi másodpiaci 3 hónapos referenciahozamnál (igaz az a D110726 jelű papírra vonatkozik), de 1 bázisponttal elmarad a múlt keddi szintén három hónapos kibocsátás átlaghozamától. A Magyar Nemzeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés