Előfizetői tartalom

Bőséges kereslet a mai állampapír aukciókon

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által mára meghirdetett 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukción (D120307) a két héttel ezelőtti kiugró vételi érdeklődésnél alacsonyabb, de még így is bőséges kereslet mutatkozott, az aukciós átlaghozam azonban a tegnapi másodpiaci hozamszinthez képest megugrott. A mintegy négy éves hátralévő futamidejű változó kamatozású államkötvény (2015/B) mai aukcióján is jelentős vételi igény mutatkozott.

A 12 hónapos aukción a meghirdetett 50 milliárd forintnyi keretre összesen 121,4 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyből az adósságkezelő csak a meghirdetett mennyiséget fogadta el. A mintegy 2,5-szeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 5,92% és 5,98% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 5,96%-os lett. Ez bár 8 bázisponttal magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés