Előfizetői tartalom

Bazi nagy görög kúra: csak időnyerésre jó?

Portfolio
Görögország nem kerülheti el, hogy hatalmas mértékű államadósságát átstrukturálja - fejtette ki meglátását egy újabb befolyásos német gazdaságpolitikus ma a Bloomberg televíziónak. Lars Feld, aki a német kancellár gazdasági tanácsadó testületének tagja, úgy látja, hogy a német kormány most nem támogatja a görög adósságátrendezést és az Európai Központi Bank sincs még erre felkészülve. Az Economist legfrissebb száma eközben már azt fejtegeti, hogy a latin-amerikai adósságátrendezések tapasztalataiból milyen megoldás lenne az igazán járható út a görögök esetén. A cikk szerint - amint múlt heti elemzésünkben mi is érveltünk - érdemes lenne a rövid távon leginkább fájdalmas utat választani azért, hogy a görögök fizetőképessége valóban helyreálljon.

Puha átrendezés jöhet Örvendetes módon az európai gazdaságpolitikai döntéshozók gondolkodása lényeges eltolódást mutat az Economist cikke szerint: már nem az a cél, hogy elkerüljék a görög adósságátrendezést, hanem arról megy az egyeztetés, hogy ezt hogyan csinálják. A hetilap cikkírójának meglátása szerint azonban az a veszély, hogy a választandó megoldás inkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés