FONTOS Béketárgyalás lesz az ukrajnai háború lezárásáról, de máris jött egy igazán rossz hír
 
Előfizetői tartalom

Egekben a görög hozamok - Pénzügyi "Armageddon" jön?

Portfolio
Csekély likviditás mellett ma újabb elképesztő magasságokba emelkedtek a görög államkötvény hozamok, illetve a portugál hozamok is történelmi csúcsot döntöttek. Eközben egyre élesedik a vita arról, hogy Görögországnak át kell-e strukturálni a hatalmas államadósságát, vagy elkerülhető-e ez. A hivatalos döntéshozói körökben határozottan tagadják a csőd forgatókönyv lehetőségét, sőt gyakorlatilag pénzügyi "Armageddont" vizionálnak, ha ez bekövetkezne, míg a befektetők egyértelműen a csőd elismerésére készülnek.

Ma délelőtt a 2 éves görög államkötvény hozama átlépte a 25%-os határt és az 5 éves hozam is 22,5% körülig ugrott, a 10 éves pedig a 16%-os szintet közelíti. Az elképesztően magas hozamok a hosszabb futamidejű papíroknál azt jelzik, hogy a piac gyakorlatilag 40-45% körüli tőkeveszteséget árazott be a görög államadósság átütemezése során, azaz 100 egységnyi görög...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés