Előfizetői tartalom

Ősztől jöhet a görög csőd, a fájdalom mértéke a kérdés

Portfolio
Az alapkezelők és elemzők döntő többsége, 93%-a szerint Görögországnak át kell strukturálnia rendkívül magasra nőtt államadósságát - ez derül ki abból a két felmérésből, amelyet párhuzamosan végzett a Reuters a két szakértői tábor között 43 résztvevő segítségével. A nemzetközi szervezetek legfrissebb hivatalos álláspontja ezzel ellentétes, igaz a háttérben zajlottak már egyeztetések, számítások egy esetleges görög átütemezésről, annak hatásairól. Egyelőre nincs döntés arról, hogy további hitelek nyújtásának, vagy az adósság átütemezésének útján halad tovább a nemzetközi közösség.

Kapcsolódó cikkünk2011.05.12Indulhat a portugálok kimentése - Rendben vannak a görögök?A hírügynökségi felmérésben részt vevők nagy többsége, 80%-a szerint nem heteken belül kerülhet sor a görög átütemezésre, hanem leghamarabb októberben. A választ adók közel fele összességében legalább egy éves távra teszi ennek a lépésnek a bejelentését. A lépés minél későbbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés