Előfizetői tartalom

Újra erős kereslet volt a 3 hónapos aukción

Portfolio
Az elmúlt egy év negyedik legerősebb vételi érdeklődése mutatkozott a ma megtartott 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukción (D110831), amelyen az 50 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre összesen 159,9 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. Az Államadósság Kezelő Központ ezek közül csak az eredetileg meghirdetett mennyiséget fogadta el.

A kissé több mint háromszoros lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 5,85% és 5,92% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 5,90%-os lett. Ez bár 5 bázisponttal magasabb a tegnapi másodpiaci 3 hónapos referenciahozamnál (igaz az a D110921-es papírra vonatkozik), de a múlt keddi szintén 3 hónapos kibocsátás átlaghozamánál 1 bázisponttal alacsonyabb. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés