Előfizetői tartalom

Tőkekivonás indult Magyarországról - Vezetjük a listát...

Portfolio
A 27 vizsgált feltörekvő piac közül az elmúlt egy hónapban a magyar állampapírpiacról távozott a legtöbb tőke a kezelt vagyon arányában, ráadásul ezzel egy nyolc hónapos kedvező sorozat szakadt meg - mutat rá kedd este kiadott globális feltörekvő piaci elemzésében a Morgan Stanley. Ez összhangban van azokkal az elemzői véleményekkel, amelyek azt sugallják, hogy a Magyarországgal kapcsolatos, eddig egyértelműen pozitív befektetői hozzáállás változóban van, mert a piac egyre inkább fókuszálni kezdett a kormány által meghirdetett költségvetési és reformtervek megvalósítási kockázataira.

A Morgan Stanley elemzése az Emerging Portfolio Fund Research (EPFR) tőkeáramlási adatbázisából a feltörekvő piaci kötvénybefektetésekre szakosodott befektetési alapok adatait vizsgálja. Ezek az alapok együttesen mintegy 24 milliárd dollárnyi vagyont kezelnek. Amint az alábbi összeállításban látszik, a 27 vizsgált feltörekvő piac közül az elmúlt egy hónapban a magyar piacról...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái