Előfizetői tartalom

Fél év után újra sikertelen szlovák kötvényaukció

Portfolio
Tavaly november után ma ismét sikertelen lett egy államkötvény aukció Szlovákiában. A ma megtartott 15 éves hátralévő futamidejű szlovák kibocsátás kapcsán a benyújtott 84,5 millió eurónyi ajánlatból (amelyből 58,2 millió eurónyi volt a külföldi ajánlat) egyetlen eurónyit sem fogadott el a szlovák adósságkezelő. Az ajánlatokban jelentkező elvárt hozamszint 5,15% és 5,39% között szóródott (az átlaghozam 5,31%-os volt).

A viszonylag magas elvárt hozam és a gyenge vételi érdeklődés összefügghet azzal, hogy ma az amerikai és brit piacok zárva tartanak, így világszerte alacsonyabb a befektetői aktivitás, illetve a likviditás a piacokon.A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés