Előfizetői tartalom

Újra jóval terv felett adott el kötvényeket az ÁKK

Portfolio
Ismét erőteljes vételi érdeklődés mutatkozott a ma megtartott államkötvény aukciókon, amelyek közül az 5 és 10 éves kibocsátásnál összesen 12,5 milliárd forinttal a meghirdetett feletti eladás valósult meg. Az aukciós átlaghozamok a tegnapi másodpiaci referenciahozamok közelében alakultak, azonban a két héttel ezelőtti kibocsátásokhoz képest 15-20 bázispontos hozamemelkedés következett be.

A ma megtartott három kötvényaukció közül a szokásokkal ellentétben a 3 éves papír kapcsán volt a legvisszafogottabb a vételi érdeklődés. A 2014/D papír kapcsán a 20 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre "mindössze" 41,5 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. A kétszeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 6,61% és 6,70% között szóródott, amelyek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés