Deviza

Aggasztó jelzéseket küld a forint

Portfolio
A forint mutatta a tegnapi igen negatív nemzetközi befektetői hangulatban az egyik leggyengébb teljesítményt a térségben és az, hogy a svájci frankkal szemben történelmi mélypontra esett, különösen aggasztó a frankhitelesek nagy száma miatt - írják ma reggeli piaci hírlevelükben a BNP Paribas londoni stratégái. Ők arra számítanak, hogy rövid távon lehet egy kis megnyugvás és korrekció a magyar eszközárakban, de úgy látják, hogy a forint továbbra is sérülékeny marad a gyengülés irányába.
Jól mutatja az általános kockázatkerülést, annak intenzitását az, ahogyan a magyar eszközárak tegnap viselkedtek - emlékeztetnek a bank stratégái. Szemléletes ábrával arra mutatnak rá, hogy a magyar 5 éves CDS-felár újra a 300 bázispontos szinttel "flörtöl" (3 hónapos csúcs), miközben a frank/forint árfolyam a 225 feletti tartományba emelkedett. A BNP Paribas szakértői szerint a tegnapi mozgások már túlzottnak tekinthetők, mindenesetre amennyiben tartósan ilyen szinteken maradnának ezek a mutatók, akkor az már akár kamatemelésre is késztetheti a Magyar Nemzeti Bankot, amint annak lehetőségére a jegybank a hétfői kamatdöntése kapcsán is utalt.

Aggasztó jelzéseket küld a forint
A BNP szerint az is támogathatja majd az állampapír eladási hullám és a forintesés korrekcióját, hogy a magyar kormány által minap bejelentett államadósság-csökkentés (nyugdíjpénztári vagyonból visszakerülő állampapír megsemmisítése) pozitív, igaz a piaci szereplőknek már nem új fejlemény. Összességében úgy látják, hogy a magyar költségvetéssel és a globális gazdasági kilátásokkal kapcsolatos kockázatok továbbra is sérülékenyen tartják a forintot a gyengülés irányába.
Thomas Cook
Thomas Cook
shutterstock_564998512
Frankfurt Stock Exchange
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)