Előfizetői tartalom

Aggasztó jelzéseket küld a forint

Portfolio
A forint mutatta a tegnapi igen negatív nemzetközi befektetői hangulatban az egyik leggyengébb teljesítményt a térségben és az, hogy a svájci frankkal szemben történelmi mélypontra esett, különösen aggasztó a frankhitelesek nagy száma miatt - írják ma reggeli piaci hírlevelükben a BNP Paribas londoni stratégái. Ők arra számítanak, hogy rövid távon lehet egy kis megnyugvás és korrekció a magyar eszközárakban, de úgy látják, hogy a forint továbbra is sérülékeny marad a gyengülés irányába.

Jól mutatja az általános kockázatkerülést, annak intenzitását az, ahogyan a magyar eszközárak tegnap viselkedtek - emlékeztetnek a bank stratégái. Szemléletes ábrával arra mutatnak rá, hogy a magyar 5 éves CDS-felár újra a 300 bázispontos szinttel "flörtöl" (3 hónapos csúcs), miközben a frank/forint árfolyam a 225 feletti tartományba emelkedett. A BNP Paribas szakértői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés