Előfizetői tartalom

1800 milliárd forint lesz idén a deficit

Portfolio
Az államhoz visszakerülő nyugdíjvagyonból az állampapírok piaci értéke 1370 milliárd forint - mondta el Borbély László András a Hírszerzőnek adott interjújában. Az Államadósság Kezelő Központ általános vezérigazgató-helyettese szerint idén jelentős GDP-arányos államadósság-csökkenés valósul meg és elérhetőnek tartja a kormány által kitűzött 65-60%-os adósságrátát.

Borbély elmondása szerint az államhoz kerülő nyugdíjvagyonból tőkeértéken 1345 milliárd forintot tett ki az állampapírállomány, míg piaci értéken 1370 milliárd forint volt. "Maradt 1570 milliárd forint értékű egyéb eszköz. Ebből még reálhozamot kell majd fizetni, amit egyelőre nem tudni pontosan, hogy mennyi lesz. Vannak erre becslések, melyek szerint 200-250 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés