Előfizetői tartalom

Bizarr terv - Tovább hizlalnák a görög adósságot

Portfolio
A legtöbb híradásban és elemzői kommentárban szereplő 20%-pont körüli adósságcsökkentés helyett valójában több mint 10%-ponttal tovább hízna a görög GDP-arányos államadósság a múlt héten bemutatott második görög mentőcsomaggal - mutat rá elemzésében a Reuters Breakingviews szakértője. Hugo Dixon számításai szerint a most ismert terv és feltételezések megvalósulása esetén jövőre a görög államadósság a GDP 179%-ára emelkedne.

Kapcsolódó cikkünk2011.07.22Megállapodtak a görög mentőcsomagról2011.07.23Záporoznak a negatív vélemények a fontos brüsszeli bejelentésekrőlAmint beszámoltunk róla, a múlt heti eurózóna csúcstalálkozón létrejött megállapodás egyik pontja szerint a magánbefektetők a görög állampapír kitettségükön mintegy 21%-nyi veszteséget szenvednének el, azaz ilyen mértékben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés