Előfizetői tartalom

Figyelmeztetett a svájci jegybank! - Hanyatlik a frank

Portfolio
A svájci frank jelentősen túlértékelt és veszélyezteti a gazdasági növekedést, miközben növeli az árstabilitásra vonatkozó lefelé irányuló kockázatokat (leegyszerűsítve a túlzottan lassuló infláció kockázatát), ezért lépéseket teszünk a frank erejének megfékezésére - figyelmeztetett reggel 9 órakor kiadott közleményében a svájci jegybank. Abban azt is bejelentette, hogy a 3 hónapos Libor célsávot (ezen belül igyekezett tartani a rövid pénzpiaci kamatot) az eddigi 0,00%-0,75% közöttről 0,00% 0,25%-ra szűkíti és amennyire lehetséges, szeretné a nulla százalékos szint közelében tartani a 3 hónapos CHF-Libor kamatot. Ezek mellett likviditásfokozó lépéseket is bejelentett az intézmény.

A svájci jegybank meglátása szerint (is) a frank jelentős mértékben túlértékelt és így káros a gazdaságra nézve. A kamat célsáv szűkítése mellett azt is bejelentette a jegybank, hogy a következő napokban "igen jelentős" likviditásnövelő lépéseket tesz a svájci pénzpiacokon. Mivel a 3 hónapos CHF-Libor tegnap 0,18% volt, így a jegybank azon jelzése, miszerint a lehető...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái