Előfizetői tartalom

Nyolchavi csúcsra ugrott az éves kincstárjegy hozama

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által mára 50 milliárd forintos kerettel meghirdetett 12 hónapos (D120627) diszkontkincstárjegy aukción az értékesítésre felkínált 50 milliárd forintnyi keretre összesen 105,5 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyből a kibocsátó a meghirdetett mennyiséget fogadta el. A kétszeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 6,00% és 6,08% között szóródtak, amely mellett az átlaghozam 6,04%-os lett. Ez 8 hónapja az első aukciós átlaghozam, amely 6% felett alakult.

A mai aukciós átlaghozam 11 bázisponttal magasabb a tegnapi másodpiaci 12 hónapos referenciahozamnál és 16 bázisponttal haladja meg a két héttel ezelőtti kibocsátás átlaghozamát. Az ÁKK ma 5 éves változó kamatozású államkötvény aukciót is tartott, amely kapcsán a 7 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre 19,4 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. Ebből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés