Előfizetői tartalom

Vihar előszele érte el Magyarországot

Portfolio
Az igen negatív nemzetközi pénz- és tőkepiaci hangulat eladói nyomást váltott ki a magyar piacokon is, a vezető részvények nagyot estek, a forint az euróval szemben mérsékelten, a frankkal szemben jelentősen gyengült, az állampapírpiacon pedig vihar előjele mutatkozik egy állampapír-kereskedő jelzése szerint. A nagy londoni szereplők egyelőre kivárnak, nincsenek nagy eladások, ami azonban azzal is összefügg, hogy egyszerűen nem tudnak nagyobb tételeket eladni, mert gyér a vevői oldal.

Nagyon alacsony a likviditás a magyar állampapírpiacon, alig vannak vevők, az egyes tételeket inkább blokkokban lehet most eladni - jelezte a Portfolio.hu-nak egy elsődleges állampapír forgalmazó. A múltbeli tapasztalatai alapján úgy fogalmazott: az, hogy sok kicsi tétel látszik a kereskedési könyvekben és nem igazán lehet eladni nagyobb volumenben papírokat, vihar előjele az állampapírpiacon....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés