Előfizetői tartalom

Eladtuk az összes DKJ-t, de ugrott a hozam

Portfolio
Az egy héttel ezelőtti kedvezőtlen tapasztalat (terv alatti értékesítés) után most a rendkívül feszült külpiaci hangulatban is sikerült mind a 40 milliárd forintnyi 3 hónapos (D111116) diszkontkincstárjegyet értékesítenie az Államadósság Kezelő Központnak. A 40 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre összesen 85,7 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyből 40 milliárd forintnyit fogadott el a kibocsátó.

A közel kétszeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama szokatlanul széles tartományban, 5,79% és 6,01% között szóródott, amely mellett az átlaghozam 5,98% lett. Ez bár csak 3 bázisponttal magasabb a tegnapi 3 hónapos másodpiaci referenciahozamnál (és összhangban van a 6%-os jegybanki alapkamattal), de 26 bázisponttal magasabb az egy héttel ezelőtti hasonló futamidejű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés