Előfizetői tartalom

Besült a mai kincstárjegy-aukció! - Példátlan eset

Portfolio
A 40 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre mindössze 22,8 milliárd forintnyi vételi ajánlatot nyújtottak be az elsődleges forgalmazók a mai 12 hónapos DKJ-aukción (D121017), amelyet látva egyetlen ajánlatot sem fogadott el az Államadósság Kezelő Központ. Az aukció így sikertelen lett, amelyre még a 2008 őszén akadozó állampapírpiac mellett sem volt példa. Utoljára meghirdetettnél kevesebb benyújtott ajánlat 2003 januárjában volt a 12 hónapos aukciók történetében, de még akkor is adott el papírokat az adósságkezelő.

A rendkívül gyenge mai aukciós kereslet egyrészt az ország leminősítésével kapcsolatos aggodalmak országkockázatot megemelő hatásával, másrészt azzal függhet össze, hogy a befektetők az euróval szemben két és fél éves mélypontra eső forint mellett kamatemelésre számítanak, így kivárnak az állampapír vásárlásokkal.A rövid futamidejű határidős kamatláb-megállapodások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés