Előfizetői tartalom

Végtörlesztés: 70 milliárdos veszteségnél járhatnak a bankok

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank az október 3-án elindított, heti gyakoriságú, végtörlesztési programhoz kapcsolódó euróeladási tenderein összesen 890 millió eurónyi (262 milliárd forint) ajánlatot fogadott el, és ebből a hónap végéig, a végtörlesztések megvalósulásával párhuzamosan 235 millió euró (69 milliárd forint) került ténylegesen kifizetésre - derül ki a Magyar Nemzeti Bank ma reggel közzétett statisztikai mérlegéből. A 235 millió eurónyi, ténylegesen kifizetett összeg önmagában csökkentette a külföldiekkel szembeni követelések állományát és szűkítette a bankrendszer likviditását.

A 262 milliárd forintnyi benyújtott banki euróigény a végtörlesztés iránti intenzív érdeklődésre vall a devizahitelesek körében (az 5300 milliárd forintnyi devizaalapú jelzáloghitel kb. 5%-át már október végéig szerették volna végtörleszteni az emberek, igaz a jegybanki eurókifizetés még csak 69 milliárd forintnyi volt). Az intenzív végtörlesztési igény pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái