Előfizetői tartalom

Kezd elfogyni a befektetők türelme: 10% felett a tízéves kötvényhozam

Portfolio
A magyar állampapírok másodlagos piacán tovább emelkedtek a hozamok, melynek következtében a 10 éves államkötvény hozama átlépte a 10%-os szintet. Erre legutóbb 2009 nyarán volt példa. A Portfolio.hu-nak nyilatkozó kereskedő szerint a főbb nemzetközi piacok zárva tartása miatt minimális volt a forgalom, egy másik név nélkül nyilatkozó szakember pedig úgy fogalmazott, hogy kezd eltűnni a bizalom a piacról, a befektetők nem értik a kormány intézkedéseit, amelyekkel a "saját lábába lő".

Egekben a hozamok Az Államadósság Kezelő Központ hétfő késő délután megjelent referenciaadatai szerint szinte minden lejáraton emelkedtek az állampapírhozamok. A 3 éves kötvény hozama 36 bázisponttal, az 5 éves állampapír hozama 26 bázisponttal került feljebb a pénteki szintekhez képest. A 10 éves államkötvény referenciahozam 10,04% a legfrissebb adatok alapján, ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés