Előfizetői tartalom

Ugrottak a hozamok, de terv felett adott el kötvényeket az ÁKK (2.)

Portfolio
A tegnapi referenciahozamoknál, illetve a két héttel ezelőtti aukciós értékesítéseknél érdemben magasabb hozamok mellett, de a meghirdetettnél (43 milliárd forint) összességében 2 milliárd forinttal több kötvényt adott el a mai aukciókon az Államadósság Kezelő Központ. Az emelkedő hozamok a forint gyengülése, illetve az EU/IMF-tárgyalások körüli bizonytalanság mellett nem meglepő és ezek a benyújtott vételi ajánlatok összes mennyiségén (86,5 milliárd forint) is nyomot hagytak.

A 3 éves kötvénynél (2015/C) a 18 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre összesen 41,3 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyet látva az ÁKK 20 milliárd forintra emelte az elfogadott mennyiséget. A 2,3-szeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 8,52% és 8,58% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 8,56%-os lett. Ez 16 bázisponttal magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés