Előfizetői tartalom

Jön az új devizakötvény? - Megszólaltak az elemzők

Portfolio
Magyarország még azelőtt kibocsáthat devizakötvényt, hogy megállapodna az új hitelről az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), amennyiben kedvezően alakulnak a piaci feltételek - mondta Töröcskei István, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója csütörtökön a Reutersnek az MTI összefoglalója szerint. A Nemzetgazdasági Minisztérium illetékese szerint azonban inkább a megállapodás után várható a kötvénykibocsátás. Egy ilyen eseménynek lényeges üzenete van a piaci szereplők felé, ezért fontos, hogy hogyan értékelik Töröcskei jelzését az elemzők. Az alábbiakban ezt is bemutatjuk.

Figyel az ÁKK Töröcskei rámutatott, Csehország, Lengyelország és Románia sikeres külföldi kötvénykibocsátása arra utal, hogy kedvezőek a feltételek. "Idővel, más kibocsátókhoz hasonlóan, ésszerű lenne nekünk is előbb vagy utóbb megjelenni a külföldi kötvénypiacon" - mondta az ÁKK vezérigazgatója, hozzátéve, hogy folyamatosan vizsgálják a lehetőségeket, kapcsolatban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés