Előfizetői tartalom

Rossz hír a frankhiteleseknek: ősszel feladja a harcot a jegybank?

Portfolio
Egyelőre még sikerülhet a svájci jegybanknak feltartóztatnia a frankot az euróval szemben, de a Morgan Stanley befektetési bank továbbra is arra számít, hogy ősz körül fel fogja adni a küzdelmet az intézmény a hatalmas felértékelődési nyomás és a jegybanki frankgyengítéssel járó komoly kockázatok miatt. A befektetési bank elemzője Dara Blume, a héten kiadott egy friss anyagot, amelyben három főbb érvet vázol fel azon várakozása mellett, hogy miért számít az euróval szembeni árfolyamküszöb feladására.

Amint arról már egy március eleji cikkünkben beszámoltunk, a Morgan Stanley elemzői arra számítanak: idén ősz körül a piac ki fogja kényszeríteni, hogy a jegybank feladja az 1,20-as árfolyamküszöböt az euróval szemben és 1,10-es őszi, illetve téli előrejelzést fogalmaznak meg. Április elején egy feszült piaci hangulatú napon néhány pillanatra már megsértette az árfolyam...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái