Előfizetői tartalom

Szokatlanul gyenge vételi érdeklődés a 3 hónapos aukción

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által mára 45 milliárd forintos kerettel meghirdetett 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukción (D120829) mindössze 70,3 milliárd forintos vételi ajánlattal jelentek meg az elsődleges forgalmazók. A kibocsátó azonban eladta a tervezett mennyiséget. A 70 milliárdos vételi ajánlat tavaly november eleje óta a legalacsonyabb.

Az alig több mint másfélszeres lefedettség (egy hónapja a leggyengébb) mellett az elfogadott ajánlatok hozama 7,11% és 7,18% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 7,15%-os lett. Ez bár 4 bázisponttal magasabb a tegnapi 3 hónapos másodpiaci referenciahozamnál, de 1 bázisponttal elmarad a múlt keddi szintén 3 hónapos kibocsátás átlaghozamától. Az ÁKK holnap jövőre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés