Előfizetői tartalom

Akár az IMF-megállapodás is elkerülhető az új eurókötvénnyel

Portfolio
Nagy a különbség a már évek óta létező forintalapú és a rövidesen piacra kerülő euróalapú lakossági inflációkövető kötvény között, hiszen utóbbit gyakorlatilag bárki, így akár külföldi intézményi befektetők is megvásárolhatják, összességében pedig új finanszírozási csatornát nyitott az adósságkezelő - fejtették ki a mai bejelentésre adott gyorskommentárjukban piaci szakértők. Egyikük úgy látja: akkora kereslet jelentkezhet a papír iránt külföldről, ami akár elkerülhetővé teszi az IMF-megállapodást is a kormány számára.

Az új kötvény részletei:Kapcsolódó cikkünk2012.10.113 éves eurókötvényt indít az ÁKK, bárki vásárolhatja (4.)2012.10.11Féljenek-e a bankok az állam legújabb dobásától?2012.10.11Borbély: minden forgatókönyvre fel kell készülnünkAkár az IMF-megállapodást is el lehet kerülni vele Gárgyán Eszter, a Citi budapesti elemzője többek között azt emelte ki: azzal, hogy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái