Előfizetői tartalom

Kacskaringós úton 290-ig süllyedhet a választásokra az euró

Portfolio
A következő hónapokban kis gyengülést szenvedhetnek el a régiós devizák az euróval szemben, de egy éves távon jellemzően a mostaninál kissé erősebb szintekre kapaszkodhatnak - derült ki a Reuters héten elvégzett szokásos térségi havi devizapiaci felméréséből. A forint kapcsán több szakértő is megjegyezte, hogy a következő időszakban lehetnek hullámszerű forintgyengülések és jelentős az esélye a 300 feletti eurónak, sőt egyesek a történelmi forintmélypontot jelentő 324-es árfolyamnál gyengébbet sem zárnak ki az új jegybanki vezetés alatt bekövetkező gazdaságélénkítő lépések hatására.

A felmérés konszenzusa szerint a Magyar Nemzeti Bank egészen 4,5%-ig csökkentheti majd a jelenleg 5,25%-on álló alapkamatot, március végére pedig a szakértők (szerdáig adott) előrejelzéséből 298-as medián euróárfolyam adódott. Igaz akkor még nem volt ismert például az a fejlemény, hogy Matolcsy György új jegybankelnökként jelentősen korlátozta a két eddigi alelnök mandátumát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés